15-02-2015

tanker om hvorfor parterapi og psykologhjælp skal koste penge.

 • Sidder over morgenkaffen en doven søndag morgen.
  Tænker over hvorfor psykologhjælp og parterapi ikke er gratis i et land hvor vi bruger afsindige summer på at få folk til at holde op med at ryge og køre for stærkt.
  Noget de i øvrigt selv betaler for via bøder og afgifter på smøger.

  Tænk hvad det koster samfundet at folk skal skilles.
  bare mit eget tilfælde, og jeg er nok en af de billige.

 • Jeg koster næsten 6000 kr ekstra årligt bare fordi jeg er skilt og dermed enlig forsørger.
  Det er 9 terapitimer.
  Mine børns mor koster det samme.
  Gad vidst hvad der er den bedste måde at bruge de penge på?

  Og jeg er som sagt et af de lette tilfælde.

  Hvis jeg regnede en ting som de sygedage der uvægerligt kommer når folk er blevet skilt, udgifter til boligsikring til alle dem som må bo i lejeboliger efter deres skilsmisser, og der er stensikkert også flere udgifter for samfundet forbundet med fripladser i daginstutioner.
  ja så tror jeg at det kunne betale sig for samfundet at investere i at folk får hjælp til at arbejde med deres samliv.
  For slet ikke at tale om de personlige gældshuller mennesker ender i, når de er nødt til at sælge det fælles hjem og de ender med en kæmpegæld som det måske tager resten af deres liv at afdrage.
  Jeg kan ikke forestille mig at ret mange synes det er fint at se et stort beløb forsvinde fra deres bankkonto hver måned til at dække omkostningerne for et nederlag.
  Jeg tror bare ikke at ret mange får livsglæde af at det koster både på det personlige plan, men også på levestandarden.

  Jeg tror at næsten samtlige af dem jeg har snakket med der er blevet alkoholikere fik det sidste skub af et ulykkeligt ægteskab eller da de blev skilt.
  Rigtig mange af dem jeg har snakket med der er på flex-job af psykiske årsager har en grim skilsmisse i bagagen.
  Rigtig mange af de stressramte osv.

  Kriminalitet er overrepræsenteret af unge mænd der er vokset op med en enlig mor.
  Ikke dermed sagt at enlige forældre er dårlige forældre, jeg påpeger bare et faktum. 

  Og se lige os selv.
  Alle os singler der er så fuldstændig sindsygt bange for at begynde på ny med et andet menneske, med mindre vi nærmest på skrift kan se at det er den perfekte før vi tør stikke næsen bare lidt frem.
  Jeg vil også skriftligt garanterer alle der vover sig ud i et nyt parforhold, at de igen vil opleve skuffelser og sorg, hvis de ikke selv har lært det rigtige af deres forliste parforhold-

  En skilsmisse er så sindssyg smertefuld at rigtig mange inklusive mig selv nærmest vil gøre hvad som helst for ikke at skulle opleve den smerte igen.

  Man kan få en lægehenvisning til en psykolog hvis nogen dør, eller nogen bliver syge i ens nære familie.
  Sygdom og død kan ikke undgås, det kan skilsmisser derimod.
  Og jeg er ikke den eneste der ved det.
  Det er erkendt og dokumenteret viden!!!!!!!
  Den bedste kur mod depression er parterapi, samtaleterapi er nummer to og antidepresiver er nummer tre.
  Jeg kan sagtens se årsagen.
  Jeg tror ikke der er ret mange der ikke gerne vil have det godt i samværet med andre mennesker, ikke have det godt med sig selv, og at man altid kan bedøve sanserne så meget at man ikke kan føle sorgen.
  Som skrevet, det er ikke min fornemmelse, det er videnskabeligt dokumenteret.
  I Ringkøbing har der i mange år kørt en ordning hvor mennesker der indgiver skilsmissebegæring bliver tilbudt parterapi og et samtale-coauchingforløb.
  Deres succesrate er virkelig god og en meget stor del af parrene opgiver skilsmisse og vælger at arbejde på at forblive sammen.
  Jeg skriver ikke at man skal blive sammen for enhver pris.
  Det jeg skriver, er at skilsmisse i min verden bør være sidste udvej.
  Der i mod kan jeg se et enormt potentiale i den glæde man vil opleve hvis man kan glæde sig over at man kan få samlivet til at virke, og ikke skal videre i livet med et ubehandlet nederlag, som skilsmisse er.
  Parterapi til at vejlede og få samlivet på sporet igen
  Parterapi til at afklare hvorfor det ikke kan lade sig gøre under nogen omstændigheder . Parterapi til at afslutte og sende begge parter videre i livet med en visdom om hvad de selv skal yde for at få det de inderst inde gerne vil have.
  Skilsmisser er uundgåeligt, men jeg er helt sikker på at der ligger et enormt potentiale for samfundet i at gøre deres borgere gladere og bedre rustet til at klare samlivet i en virkelighed der konstant skifter og som kræver enormt meget af os.

  Ja det her er faktisk et opråb til vores politikere om rent faktisk at gøre noget for borgerne i dette land, som rent faktisk vil hæve mange livskvalitet og på sigt spare os alle for udgifter.