05-10-2015

Hvad er det værd at bruge tid på?

Der er noget ved søndag.
Det er for mit vedkommende den dag hvor ugen ligesom er faldet til ro, og det er tid til at reflektere over tilværelsen.
Sådan efter en dejlig søndag i selskab med en gammel ven, som det i øvrigt er alt alt for lang tid siden jeg sidst har snakket med, sidder jeg i min racerkontorstol med firepunktssele og tænker over om jeg egentlig bruger tiden fornuftigt.

Helt generelt er jeg faktisk en anelse doven og kan faktisk ret godt lide når tingene er overskuelige og det gør slet ikke noget hvis der ikke er alt for meget at overskue.
Her sidder jeg så godt fastspændt og med en kop kaffe og tænker:

Hvad er det egentlig værd at bruge tid på??

Jeg kunne godt bruge tid på at spekulere over hvor forfærdeligt det er i mellem østen.
MEN jeg er faktisk godt klar over at jeg ved alt alt for lidt til at kunne tillade mig at have en mening.
Og helt ærligt.
Jeg er for doven til at tage derned og forsøge at gøre noget ved det.
Selvom jeg skriver min mening ned med meget store bogstaver på et stykke papir, så vil den næppe have ret stor betydning, med mindre jeg også lægger noget handling bag mine ord.
En masse andre kunne være enige i det jeg skriver, men de ville heller ikke rykke tommelfingeren ud af røven og rent faktisk gøre noget.
Men vi ville helt sikkert kunne være enige om at ”det er da for galt”.

Jeg kunne også læse en hel masse om den politik der føres i dagens Danmark.
Og jeg kunne bruge afsindig meget tid på at harmes over de politiske løsninger der kommer ud af den facon folkestyret virker i Danmark.
Men hvis ikke jeg tager min egen viden og meninger så alvorligt at jeg rent faktisk forsøger at råbe de ansvarlige politikere op og kun fortæller min nabo om hvor harm jeg er, så er det spild af mening og tanketid, og det jeg selv vil katagorisere som brok.
Det er bestemt ikke utænkeligt at jeg her nede på bunde kunne få en ide til en løsning der ville være bedre end de nuværende løsninger, det nytter bare ikke ret meget hvis ikke jeg forsøger at fortælle de mennesker der rent faktisk kan bruge den løsning til noget om min opdagelse.

Jeg kunne også harmes over hvordan naboen opdrager sine unger.
Ingen tvivl om at alt det andre mennesker gør og som undrer mig er noget jeg kunne bruge lang tid på at tænke over og harmes ved.
Der er bare den lille detalje at det rent faktisk ikke rager mig.
Hvis naboen er glad for sit liv, så gør det absolut ingen forskel hvad jeg tænker om ham.
Skulle han en dag, spørge mig om et godt råd til børneopdragelse, eller havebrug, så kan jeg tillade mig at tænke over det, og komme med min mening.

Jeg kunne helt sikkert bruge enormt meget tid på at tænke over hvad andre mennesker kunne tænkes at tænke om min person.
Jeg kunne endda lade mine egne tanker om hvad andre måtte tænke om mig, styre mit liv.
Det ville være lige for, at lade være med at sætte fartstriber på sin bil, for hvad ville folk da ikke tænke??
Jeg kunne også vælge at tænke over hvad folk tænker om det tøj jeg går i, og så lade min egen illusion om at jeg er så vigtig at folk rent faktisk har tænkt over hvordan jeg ser ud, styre mit tøjvalg.
MEN:
Hvad hvis andre slet ikke tænker over fartstriberne på min bil?
Hvad hvis jeg er så kedelig og anonym at ingen har tænkt over hvordan jeg ser ud?
Så har jeg gjort mig en masse tanker om hvad andre kunne tænkes at tænke om mig, uden at de overhovedet har tænkt og endda ladet det styre mit liv.

En ting jeg synes der er værd at bruge tid på, er at tænke over hvor godt jeg egentlig har det og hvor glad jeg egentlig er.
Her kommer et moralsk dilemma.
Må man gerne være glad og tilfreds og endda skrive om det, når nu verden er så forfærdeligt et sted?
Kald mig bare en naiv bonderøv, men jeg kan ikke på nogen måde se at verden skulle blive et bedre sted af, at jeg går og gør mig selv ulykkelig over problemer jeg rent faktisk ikke har.
Jeg lever i et land hvor det er muligt at disponere sit liv, så man, som enlig far har mulighed for at have tre biler, eget hus og spise sig mæt hver aften.
Jeg elsker at mennesker jeg møder, smiler og hilser på mig.
Måske de gør det fordi jeg husker mig selv på at smile og hilse når jeg møder andre mennesker??
Stort set alt jeg foretager mig i mit liv er styret af en grundtanke, nemlig at jeg gerne vil være glad.
Og tænk en gang, den mulighed har jeg faktisk.
Jeg kan selv vælge om jeg vil se på alt det sure i mit liv og lade det styre, eller om jeg vil se på alt det der rent faktisk er fantastisk, og lade mig glæde over det.
Glæde, lykke, vrede og had er fire ting der har en ting til fælles.
De spreder sig mellem mennesker.
Prøv at tænke over hvor svært det er at være sur når man ser nogen grine hjerteligt.
Som jeg ser verden, må man gerne være glad og gerne arbejde på at gøre sit liv så lykkeligt og problemfrit som muligt så længe det ikke skader andre.
Meen altså, jeg er nok bare en naiv drengerøv..........
Jeg må helt sikkert se at blive voksen og alvorlig............og huske at brokke mig over at priserne på den gode rødvin er steget.